Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

HSV Batavia

Nederlands kampioenschap Speurhonden 2012

Ineke van Welie met haar Dewi is tijdens een 2 daags evenement Nederlands kampioen speurhond geworden.

Tijdens de eerste dag werd er in de omgeving van Beuningen gespeurd op hoofdzakelijk gras.

De 2e dag zou een zware dag worden, er waren in de directe omgeving van de NBG vereniging de SchutsKooi diverse graslanden met zware akker beschikbaar, er waren evenals zaterdag 2 groepen a en b welke bestonden uit ieder uit 6 deelnemers Ineke zat in de B groep, afwisselend werd er een A dan weer en B spoor uitgewerkt, voor dat er gespeurd ging worden werd er telkens in de groep geloot,Ineke hoopte steeds dat zij aan de beurt was echter uiteindelijk trok zij pas de vijfde rode bal. en na regelmatig ijsberen wat wel toepasselijk was met de weersomstandigheden een graad of 3 harde koude wind kon zij Dewi klaar gaan maken.

van onze club waren ook een aantal speurfanaten komen kijken en Jaap heeft alles gefilmd, het lange wachten werd uit eindelijk beloond, en

overgang letterlijk op handen gedragen door de spoorleggers wat mooi te zien is in de film, op de ruwe akker

had Ineke het vaak

moeilijker dan Dewi,echter beiden hielden het hoofd koel, zoals gewoonlijk op een evenement was het gezeik

niet van de lucht,maar alles werd scherp in de gaten gehouden door een hogere macht.

Aan het einde van het spoor waren beide uitgeblust en voor al Dewi zag er niet uit,

(vanavond lekker uitrusten op de bank), na lovende woorden van keurmeester Cees Jaspers werden ze beloond met een mooie Zg en 93 punten, nu was het wachten op de laatste combinatie Frans van Gestel met zijn geweldige reu. welke nog volop kansen had hij had maar 2 punten meer nodig om kampioen te worden.

Voor ons als toeschouwers waren de honden van Ineke en Frans aan elkaar gewaagd en de keurmeester bracht het verlossende woord 92 punten voor Frans, dus Ineke is met haar Dewi Nederlands Kampioen speurhonden 2012 geworden,wat een geweldige prestatie is.

Ineke en Dewi namens HSV Batavia Proficiat met dit geweldige resultaat.